Informacije i uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja AMGRUPA.HR Webshopa


O web mjestu i primjeni ovih uvjeta

Na internet stranicama AMGRUPA.HR nudimo Vam mogućnost kupnje proizvoda na stranici prikaza pojedinog proizvoda. Nadalje, nudimo Vam i informacije o proizvodima.

Korištenjem usluga ponuđenih na web mjestu AMGRUPA.HR korisnik prihvaća ove uvjete. Sastavni dio ovih uvjeta čine odredbe o zaštiti podataka. Uvjete je moguće u svakom trenutku pročitati na ovim stranicama, zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Davatelj usluga i prodavatelj proizvoda i usluga u elektroničkoj trgovini na internet stranicama AMGRUPA.HR je:


AM GRUPA D.O.O.

Riječka 8

HR-52420, Buzet

OIB:13203137972, MBS: 040046497 Trgovački sud u Rijeci


U daljnem tekstu AM GRUPA označava davatelja usluge, a AMGRUPA.HR Webshop odnosi se na web mjesto i internet trgovinu. 

Za sve narudžbe i kupnje na AMGRUPA.HR Webshopu vrijede isključivo ovdje navedeni kupoprodajni uvjeti.


Osnovni pojmovi i obveze


Korisnik

Korisnik je svaka fizička ili pravna osoba koja posjeti ili koristi usluge ovog web mjesta. Svi korisnici obavezni su koristiti usluge na ovim internet stranicama u skladu s njihovom namjenom i ovim uvjetima te uobičajenim pravilima ponašanja na internetu. U postupku naručivanja i prilikom korištenja drugih usluga gdje se traži unos podataka korisnik je obavezan unositi točne podatke.


Kupac

Kupac i ugovorni partner AM GRUPA-i kao prodavatelju kod sklapanja kupoprodajnog ugovora u AMGRUPA.HR Webshopu za pojedinačnu narudžbu je osoba koju korisnik navede u blagajni Webshopa u rubrici "Podaci o kupcu". Korisnik koji kupuje za pravnu ili drugu fizičku osobu obavezan je imati pristanak i potrebna ovlaštenja od te osobe.

Osnovne obveze prodavatelja

AMGRUPA kao davatelj usluga i prodavatelj u internet trgovini postupa i pruža usluge u skladu s ovim uvjetima te zakonima i drugim propisima Republike Hrvatske.Nastajanje i zaključenje kupoprodajnog ugovora


Preduvjeti

Sklapanje ugovora vrši se isključivo na hrvatskom jeziku.


Naručivanje i potvrda narudžbe i plaćanja

Nakon što je odabrao proizvode i spremio ih u svoju košaricu korisnik na blagajni webshopa daje potrebne podatke o kupcu, adresi isporuke i plaćanju. 

Klikom na "Potvrdite narudžbu" korisnik potvrđuje naručivanje i time daje ponudu za kupnju tj. za sklapanje kupoprodajnog ugovora s prodavateljem. Korisnik dobiva potvrdu zaprimanja svoje narudžbe od strane AMGRUPA.HR Webshopa e-poštom. 

Ako je korisnik na blagajni webshopa izabrao "Plaćanje pouzećem" kao način plaćanja, obvezuje se troškove proizvoda i dostave prema iznosu sa narudžbe platiti dostavnoj službi prilikom preuzimanja robe.

Ako ste izabrali bankovnu uplatu, ponudu s pozivom na broj i podacima o uplati dobit ćete e-poštom na e-adresu kupca nakon što potvrdite narudžbu. Ponuda vrijedi tri dana.

Nakon što smo zaprimili narudžbu i potvrdu plaćanja, počinjemo proces obrade narudžbe i pripreme isporuke. Ako neki proizvod, unatoč pažljivom planiranju i organizaciji, nije moguće isporučiti pravovremeno ili uopće, korisnik će biti o tome informiran i konzultiran o drugim mogućnostima. Ako se ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, korisnik može otkazati narudžbu u cijelosti prije zaključenja kupoprodajnog ugovora. 


Zaključenje kupoprodajnog ugovora

Nakon uspješne obrade narudžbe, koja je plaćena  bankovnom uplatom, i pripreme pošiljke, AMGRUPA izdaje račun kupcu i šalje ga korisniku. AMGRUPA zadržava pravo odustajanja od zaključenja kupoprodajnog ugovora u slučaju neraspoloživosti proizvoda ili drugih teškoća o čemu će informirati korisnika.

Kupoprodajni ugovor se zaključuje u trenutku izdavanja računa. 


Isporuka

Ako je korisnik izabrao dostavu kao način isporuke, naručeni proizvodi isporučuju se kupcu na adresu navedenu kod potvrđivanja narudžbe. Isporuka je moguća samo na adrese u Republici Hrvatskoj.

Pripremu proizvoda za isporuku i organizaciju dostave preko dostavnih službi obavlja naš poslovni partner za logistiku "Intereuropa" ili „Lagermax“. Prije dostave djelatnici logističke ili dostavne službe će Vas kontaktirati kako bi se najavili i dogovorili pojedinosti. Ako dostavna služba zbog netočnosti kontaktnih i adresnih podataka ili iz drugog razloga ne uspiju kontaktirati kupca i isporučiti pošiljku u razumnom roku i iz minimalno tri pokušaja, kupoprodajni ugovor se raskida i AMGRUPA će obustaviti isporuku i izvršiti povrat novca kupcu u točnom iznosu kojeg je uplatio za proizvode i dostavu po toj narudžbi umanjeno za trošak dostave i ponovljene dostave.


Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Prilaz ulazu mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je istovar moguć. Rokovi dostave na otoke ovise i o rasporedu vožnje trajekata.


Kupac je obavezan oštećenja nastala pri transportu i isporuci prijaviti promtno po primitku pošiljke slanjem e-poruke s brojem narudžbe, kratkim opisom i slikom oštećenja na adresu e-pošte info@amgrupa.hr. Nakon toga ćemo u najkraćem mogućem roku utvrditi štetu i dogovoriti zamjenu ili nadoknadu štete.


Zadržavamo pravo višestrukih isporuka po pojedinačnoj narudžbi, ako je to prikladno iz logističkih ili drugih razloga za naručenu robu, o čemu ćemo Vas mi ili poslovni partneri informirati. Molimo obratite pažnju i na mogućnost da neki proizvodi budu dostavljeni u dijelovima sukladno načinu pakiranja proizvođača. Usluga montaže nije uključena u cijenu proizvoda.


Uputa o pravu potrošača na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača kupci potrošači imaju pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora sklopljenog za proizvode i usluge iz AMGRUPA.HR Webshopa kako slijedi.


Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora, trebate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu:


AM GRUPA D.O.O.

Riječka 8

HR-52420 Buzet

ili elektroničkom poštom na adresu: info@amgrupa.hr


U obavijesti navedite svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. 

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.


Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena, te kada je utvrđeno da nije korištena ili oštećena.

 

Robu vratite tako da ju predate nama u bilo kojem AM GRUPA prodajnom centru u Hrvatskoj ili je dostavite u našu poslovnicu Buzet na adresi: 

Riječka 8

HR-52420 Buzet


Izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom. 


Jamstva

Pojedinačno jamstvo odnosi se na tehničku ispravnost proizvoda. Jamstva ne vrijede za aku-baterije i potrošne dijelove. 

Ukoliko dođe do kvara uređaja unutar jamstvenog roka, AMGRUPA će po vlastitoj procjeni popraviti ili zamijeniti uređaj ili Vam vratiti novac nakon povrata pokvarenog uređaja. Svi ostali zahtjevi ne spadaju u garanciju. Jamstvo ne pokriva kvarove nastale uobičajenim trošenjem, nepravilnim korištenjem ili pogrešnim održavanjem uređaja te kvarove koji su kupcu bili poznati pri kupnji. Jamstvo prestaje vrijediti u trenutku kada kupac ili druga osoba samostalno vrši prepravku uređaja.


Prikaz informacija o proizvodima i rokovima isporuke

Roba će biti isporučena kao što je opisana i prikazana u internet trgovini, pri čemu zadržavamo pravo na razlike, tehnološka unapređenja i izmjene u ambalaži, tiskarske pogreške te  odstupanja u boji ili strukturi su mogući u opisu i prikazu proizvoda.

Pravovremena dostava i pridržavanje navedenih rokova isporuke pretpostavlja ispunjavanje obveza drugih partnera uključenih u proces, kao i nepostojanje više sile koja bi nas u tome onemogućila, kao što su štrajk, požar, prometne blokade, prekid opskrbe energijom, izvanredna stanja i drugih okolnosti koje nismo uzrokovali. U takvim slučajevima vrijeme isporuke se produžava. Ako je isporuka u cijelosti ili djelomice nemoguća ili nerazumna za ostvariti, AM GRUPA ima pravo odustati. U ovim slučajevima kupac nema pravo na zahtjev za naknadu štete.


Prikaz cijena proizvoda i troškova isporuke

Sve prikazane cijene na stranicama proizvoda su u kunama, bez troškova dostave i s uključenim PDV-om. Prikazane cijene odnose se samo na pojedini proizvod.

Trošak dostave određuje se prema ukupnoj težini i volumenu svih proizvoda iz pojedine narudžbe i odredištu., a prema cjeniku dostavne službe.

Prikazane cijene proizvoda i troškova nisu obvezujuće, u slučaju greške zadržavamo pravo izmjene do zaključivanja kupoprodajnog ugovora o čemu ćemo Vas informirati prije isporuke. Ukoliko se ne slažete s izmjenama možete otkazati narudžbu u cijelosti.


Registracija i korisnički profili

Korisnički profil je izdvojeni prostor na web mjestu namijenjen i dostupan samo korisniku koji ga je otvorio i drugim korisnicima kojima on to odobri i omogući. Registracija je postupak otvaranja korisničkog profila, a registrirani korisnik i vlasnik profila je korisnik koji je otvorio profil sa svojim pristupnim podacima.


Korisnik može samostalno otvoriti profil na ovim stranicama, dovoljno je odrediti pristupne podatke. Korisnik može na svom profilu popuniti zadane adrese i ostale podatke kako bi ubrzao proces kupnje ubuduće, ali nije obavezan. Ako ih popuni, podaci trebaju biti točni i ispunjeni u svim obaveznim poljima. Korisnik se obvezuje svaki put kada koristi te podatke u prolasku kroz blagajnu Webshopa nadopuniti ih i ispraviti ako su zastarili ili iz nekog drugog razloga nisu točni u trenutku kupnje. 

Odgovornost za vođenje i održavanje profila je u potpunosti na vlasniku profila. Davatelj usluga će osigurati tehničke pretpostavke za sigurno i kvalitetno vođenje profila. Davatelj usluga zadržava pravo provjere, gašenja ili brisanja profila kod neprimjerenog korištenja. Više korisnika, npr. članova obitelji, mogu dijeliti jedan profil ako im vlasnik profila to odobri i omogući. Također, svaka fizička ili pravna osoba može imati više profila (svaki sa različitim pristupnim podacima), npr. tvrtka za svaku organizacijsku jedinicu ili zaposlenika posebno, ako to želi.


Autorska prava

Svi sadržaji i materijali na ovom web mjestu su vlasništvo AM GRUPA-e ili se koriste uz odobrenje njihovih izvornih vlasnika. Zabranjeno je svako neovlašteno kopiranje i daljna distribucija ovih materijala, kao i postavljanje istih na druge internet stranice, bez posebnog odobrenja AM GRUPA-e. Svako neovlašteno kopiranje ili korištenje materijala smatra se kršenjem autorskih prava, i podložno je sudskoj tužbi. Za eventualnu štetu nastalu korištenjem podataka i informacija koji se nalaze na stranicama AMGRUPA.HR ne odgovaramo.


Dopune i izmjene

Kako AM GRUPA konstantno mijenja i proširuje ponudu, može doći do promjena ili ažuriranja i ovih uvjeta poslovanja bez prethodne najave. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih uvjeta i odredbi


U slučaju pitanja molimo kontaktirajte našu Službu za korisnike na info@amgrupa.hr