Izjava o zaštiti podatakaIZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA:


Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osjećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Našoj izjavi o zaštiti osobnih podataka možete pristupiti i ispisati je u svakom trenutku putem poveznice Zaštita podataka koja se nalazi na dnu svake stranice naše internetske trgovine (webshopa)


Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.


Naziv i kontakt podaci voditelja obrade


Za obradu osobnih podataka kupaca AM GRUPA-e odgovornost snosi:


AM GRUPA D.O.O.

Riječka 8

HR-52420, Buzet

Tel: +385 (0)52 662623

E-pošta: info@amgrupa.hr


Kao kupac ili korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.


Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu Službu za korisnike telefonom ili e-poštom. Za sva druga pitanja ili zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na adresi: info@amgrupa.hr.


Svrhe i pravna osnova obrade podataka


Možete biti sigurni: Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.


Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.


Osnovni konteksti u kojima se izvodi obrada


Centralna baza kupaca

Dodatne usluge u prodajnim centrima

Dostava proizvoda naručenih u webshopu

Kolačići i web analitika

Korisnička podrška

Registracija i otvaranje profila u webshopu

Videonadzor prodajnih centara i (dijelova) parkirališta


Centralna baza kupaca


Vaše osobne podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor (kupnja, usluge, online narudžba, online korisnički profil) u našem prodajnom centru ili webshopu. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:


Ime i prezime

Adresa (stanovanja i/ili dostave)

OIB

Adresa e-pošte

Broj telefona / faksa

Roba / usluga

Bankovni podaci


Ove podatke obrađujemo u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama i ispunjenja ostalih Vaših zahtjeva. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu. Podaci su dostupni samo onim djelatnicima u našim prodajnim centrima, webshopu i korisničkoj podršci kojima su nužni za obavljanje posla, kako bismo Vam pružili ugovorene usluge i podršku.


Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identificirati. Za izdavanje ponude u svrhu ugovaranja potrošačkih kredita, kao i za izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je OIB. Kontakt podatke (npr. adresa e-pošte) prikupljamo za ispunjenje Vaših zahtjeva (npr. slanje ponude na Vaš zahtjev, potvrda webshop narudžbe) i izvršenje ugovora (npr. adresa dostave, broj telefona za kontakt). Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke.


Svi gore navedeni podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahtjeva. 


Vođenje baze podataka kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa za poboljšanje efikasnosti poslovanja i kvalitete usluge, a uz to nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim centrima i odjelima, omogućili smo Vam:


Reklamacije i povrate u svim našim centrima

Zamjenu robe u sklopu jamstva u svim našim centrima

Razne načine plaćanja u svim našim centrima

Povrat sredstava u svim našim prodajnim centrima


Naša korisnička podrška stoji Vam na raspolaganju za sve upite i reklamacije, kao i za informacije i savjete.


Dodatne usluge u prodajnim centrima


U sklopu pružanja nekih usluga prikupljamo Vaše osobne podatke (npr. broj osobne iskaznice) koje ne spremamo u centralnu bazu kupaca i čiju kompletnu obradu dodatno ograničavamo.


Prilikom preuzimanja proizvoda za popravak potrebni su nam Vaše ime i prezime i kontakt podaci, kako bismo Vas mogli kontaktirati u svezi popravka i broj računa kako bismo provjerili je li dotični proizvod pokriven jamstvom.

 

Dostava proizvoda naručenih u webshopu


Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, prosljeđujemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki, sukladno našim uputama. Poslovni partneri za logistiku i dostavu su:


INTEREUROPA, logističke usluge, društvo s ograničenom odgovornošću 

HR-10090 Zagreb, Josipa Lončara 3


ili


HP - Hrvatska pošta d.d.

HR-10000 Zagreb, Jurišićeva 13


ili


Lagermax AED Croatia d.o.o.

HR-10296 Luka, Zagorske magistrale 16Kolačići i web analitika


Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke (npr. košarica, navigacija) i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo za poboljšanje kvalitete i sadržaja ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića na našem web mjestu možete pronaći na susjednoj kartici Uporaba kolačića, koja je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka.Korisnička podrška


U svakom od naših prodajnih centara imamo službu za korisnike koja zaprima Vaše upite i zahtjeve koje postavljate u centru, telefonom ili e-poštom, te po potrebi uključuje stručne djelatnike ili našu centralnu korisničku podršku. Isto tako, ako Vaše upite ili zahtjeve uputite centralnoj korisničkoj podršci, po potrebi bit će proslijeđeni službi za korisnike nekog od naših prodajnih centara. Vaši upiti i zahtjevi dostupni su samo onim djelatnicima koji su uključeni u ispunjenje Vaših zahtjeva, a pri tom mogu biti razmijenjeni i Vaši dodatni podaci (npr. dodatni kontakt podaci, podaci o kupnji ili jamstvu, reklamacije i sl.).Registracija i otvaranje profila na AMGRUPA.HR web mjestu


Za registraciju su potrebni sljedeći osobni podaci: ime i prezime, adresa e-pošte i lozinka. Vlasnik profila može, ako želi, unijeti često korištene adrese za dostavu. Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su djelatnicima AMGRUPA.HR webshopa. Podatke koristimo isključivo u svrhu obrade narudžbi koje napravite s Vašim profilom.


Vaš AMGRUPA.HR profil dostupan je putem interneta samo nakon prijave s točnim prijavnim podacima, stoga Vam preporučujemo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke.Videonadzor prodajnih centara i (dijelova) parkirališta


Kako bismo omogućili siguran boravak u našim prodajnim centrima te zaštitili našu imovinu i imovinu naših posjetitelja, provodimo videonadzor naših prodajnih centara i dijelova naših parkirališta. U sklopu toga obrađujemo i osobne podatke naših posjetitelja – snimke ljudi i registracijske oznake vozila. Videosnimke pohranjujemo i koristimo isključivo u svrhu osiguranja sigurnosti i provjere mogućih protupravnih postupanja. Obrada podataka se provodi temeljem navedenog legitimnog interesa u skladu sa svim važećim propisima zaštite osobnih podataka.


Sustav videonadzora je zaštićen od pristupa neovlaštenih osoba. Pristup imaju samo za to ovlaštene osobe, točnije članovi uprave AMGRUPA d.o.o. kao odgovorne osobe i voditelji prodajnog centra (za sustav videonadzora centra kojeg vode) te tzv. kućni detektivi, koji su djelatnici zaštitarske kuće SIGURNOST-BOLJUN I DR. JTD i djeluju isključivo prema našim uputama, sukladno ugovoru. U iznimnim slučajevima, ovlašteni djelatnici našeg partnera ALSI SUŠANJ K.D., koji brine o tehničkom održavanju sustava videonadzora, ima pristup videosnimkama. Videosnimke se čuvaju i pregledavaju isključivo unutar naših lokacija (tj. ne kopiraju se i ne iznose izvan prostorija BAUHAUS-a).


Za održavanje sustava videonadzora brine:


ALSI SUŠANJ K.D.

HR-51000, Markovići 19


Vašu i našu sigurnost ostvarujemo i suradnjom sa zaštitarskom kućom:


SIGURNOST-BOLJUN I DR. JTD

HR-52100, Kraška 9Sukladno zakonu, uvid u videosnimke mogu imati i nadležna državna tijela u okviru obavljanja poslova iz svojeg zakonom utvrđenog djelokruga.


Što se tiče Vaših prava, za ostvarivanje pojedinih prava mogu biti potrebne prethodne informacije s Vaše strane (npr. vrijeme i mjesto snimanja, radi utvrđivanja videosnimke koja se odnosi na Vas). Također, ostvarivanje pojedinih prava može biti ograničeno (npr. zbog zaštite prava drugih osoba koje su zabilježene na videosnimci). U svakom slučaju možete dobiti dodatne informacije o obradi Vaših podataka i svim navedenim okolnostimaPrimatelji osobnih podataka


U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno ovrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:


Dostavne službe, špediteri, poštanske službe

Pružatelji IT usluga u okviru podrške i održavanja softwarea

Pružatelji usluga naplate i banke


Više informacija o "Privacy Shield" (Štit privatnosti) programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnostiRazdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni


Vaše podatke čuvamo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:


Ugovorna dokumentacija (knjigovodstvene isprave): 11 godina (propisi o računovodstvu)

Rezervacije i informativne ponude: 6 mjeseci (za slučaj naknadnih upita)

Zahtjevi za odštetu: 10 godina od pravomoćnosti odluke ili nagodbe (propisi o zastari)

Osobni podaci korisničkog profila: do gašenja / zatvaranja profila 

Upiti i pritužbe u sklopu korisničke podrške: 12 mjeseci (propisi o zaštiti potrošača); iznimno duže za potrebe pravnih postupaka (do pravomoćnog okončanja)

Videosnimke: 14 dana od nastanka (iznimno duže za potrebe provođenja pravnog postupka, do njegovog pravomoćnog okončanja)Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina sukladno poreznim propisima i u tom razdoblju je obrada tih podataka ograničena.


Ukoliko se isti podaci upotrebljavaju za više različitih svrha, čuvamo ih do isteka kasnijeg roka čuvanja; međutim, prestajemo ih upotrebljavati za druge svrhe za koje je (kraći) rok čuvanja istekao. Nakon isteka razdoblja čuvanja podataka, Vaše podatke koji više nisu potrebni, brišemo ili uništavamo na siguran način. Kada brisanje podataka (npr. strukturirani podaci u bazama podataka) nije primjereno iz tehničkih ili drugih razloga, podaci se, ovisno o njihovoj prirodi i kontekstu obrade, anonimiziraju (čine trajno i potpuno neprepoznatljivim) ili se na drugi siguran način stavljaju izvan uporabe, uz primjenu odgovarajućih zaštitnih mjera.


Prava ispitanika


Vezano za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, osiguravamo Vam sljedeća prava:


Pravo na pristup

Pravo na ispravak

Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

Pravo na ograničenje obrade

Pravo na prenosivost podataka

Prava na prigovor

Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja osobnih podataka, razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni, informacije o Vašim pravima i izvorima podataka ako nisu prikupljeni od Vas.


Kad je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.


Pravo na ispravak


Imate pravo ishoditi od nas ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose, a koji smo dužni provesti bez nepotrebnog odgađanja. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.


Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)


Imate pravo ishoditi od nas brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (primjerice, ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo Vas detaljno informirati u sklopu odgovora na Vaš zahtjev za brisanjem.


Pravo na ograničenje obrade


Imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka u sljedećim situacijama: ako osporavate točnost; ako obrada nije zakonita, a protivite se brisanju; ako ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, a nama nisu potrebni za obradu; ako ste uložili prigovor vezano za obradu Vaših osobnih podataka i čekate potvrdu.


Pravo na prenosivost podataka


Imate pravo podatke koji se odnose na Vas i koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu i prenijeti ih drugom pružatelju usluga tj. voditelju obrade podataka, ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: obrada se temelji na Vašoj privoli ili na ugovoru i uz to se provodi automatiziranim putem.


Prilikom ostvarivanja svojih prava na prenosivost podataka imate pravo na izravni prijenos podataka od nas drugome voditelju obrade, ako je to tehnički izvedivo.


Pravo na prigovor


Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor:


vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva


Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava


Za sva pitanja i zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na adresi: info@amgrupa.hr.


Za osnovne informacije ili brze ispravke, možete kontaktirati našu korisničku podršku telefonom na +385 (0)52 662623.


Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.


Svoja prava možete ostvarivati i putem pritužbe nadzornom tijelu u svezi s obradom Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, na čijim stranicama možete pronaći dodatne informacije o načinu kontaktiranja (http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas).